Portika logs

Portika logs

ceturtdiena, 2021. gada 20. maijs

Ērmaņu muižas Sezonas 2021 atklāšana



Sestdien 29. maijā Ērmaņu muižā kultūras Sezonas 2021 atklāšanas pasākumā izskanēs mūziķa Haralda Sīmaņa 70 gadu jubilejas koncerts. Haralds Sīmanis ir viens no Latvijas savdabīgākajiem talantiem – tīrradnis, kā viņu savulaik nosauca izcilais komponists Marģeris Zariņš. Īpašo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu. Haralds vienmēr bijis sava ceļa gājējs un nākamo mūziķu paaudžu iedvesmotājs. Programmā skanēs Haralda Sīmaņa dziesmas, kas sadarbībā ar pieredzējušiem mūziķiem Ilzi Grunti un Andri Grunti atdzimušas no jauna, pateicoties nebijušiem vai reti dzirdamiem instrumentu salikumiem. Andra Gruntes kontrabasa džeza improvizācijas meistarība un vienmēr svaigā, avangardiskā muzikālā izpausme apvienojumā ar Ilzes Gruntes multiinstrumentu klāstun rada krāšņu piedzīvojumu, ko vainago Haralda neatkārtojamā balss savienojumā ar viedumu un humānismu izstarojošo personību.

Pasākumā tiks atklāta mākslinieces Justīnes Lūces personālizstāde “Viņa”. Justīne Lūce aizraujas ar fotogrāfiju novilkumiem uz dažādām plaknēm, realitāti deformējot ar kolāžām, kas jauktas ar citām grafikas tehnikām. Darbu pamatmotīvs – ar iespaidiem, atmiņām un iedomu tēliem transformēta realitāte. Justīnes izstāde Ērmaņu muižā būs apskatāma visu vasaru līdz Sezonas 2021 slēgšanai rudenī.

Saskaņā ar Covid -19 ierobežošanas drošības pasākumiem klausītājiem un skatītājiem Sezonas 2021 atklāšanas apmeklēšana klātienē nav iespējama. Koncerts tiks ierakstīts un publiskots vietnēs ermani.lv un diva.lv. Publiskošanas datums tiks izziņots. Izstādes atklāšanas reportāža būs skatāma tiešraidē 12.00 Ērmaņu muižas facebook lapā.

Pateicamies par finansiālo atbalstu Valsts Kultūrkapitālam, Vidzemes plānošanas reģionam un Latvijas Valsts mežiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru