Portika logs

Portika logs

trešdiena, 2023. gada 12. jūlijs

Danču Etnonakts 2023

 


Sestdien 22. jūlijā Ērmaņu muižā tiks izdejota ikgadējā Danču Etnonakts. Danču vadošie mūziķi – folkloras kopa ABRA no Līgatnes. 

17.00 sāksies seminārs par latviešu tautas mūzikas instrumentiem. Par tiem stāstīs, tos rādīs un to skanējumu demonstrēs izcilais tautas mūzikas instrumentu būvnieks Eduards Klints. Eduarda prasmīgās rokas spēj uzburt visdažādākās stabules, taures un flautas, dūdas, kokles, pūšļa vijoles, ģīgas un celma bungas. Teju katrā tautas muzikantu saietā atradīsies kāds viņa darināts mūzikas instruments. Ja senos aprakstos tiktu uziets neparasts instruments, kas ticis spēlēts Latvijas teritorijā, Eduards noteikti mēģinātu to izgatavot. 

18.30 sāksies niedru stabuļu meistardarbnīca, kurā meistara Eduarda Klinta vadībā ikviens interesents varēs mācīties izgatavot ganu niedru stabuli.

19.30. danči folkloras kopas "ABRA" (Eduards Klints, Dagnija Pārupe, Audars Klints un īpašais viesis Tālis Karlsons) vadībā.

Deju pauzēs darbosies Brīvā skatuve. Ikviens ir aicināts nospēlēt vienu, divas dziesmas vai dejas no savas ģimenes etniskā mantojuma. Dziesmas var būt jebkurā valodā, bez prasmju un spēju ierobežojuma. Aicinām uzvilkt tautastērpu un izbaudīt Etnonakti!

Pasākumu finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions "Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programma 2023" ietvaros un Valsts Kultūrkapitāls.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru