Portika logs

Portika logs

ceturtdiena, 2020. gada 9. jūlijs

Danču Etnonakts 2020

Sestdien 25. jūlijā Ērmaņu muižā tiks izdejota ikgadējā Danču Etnonakts. Sākums 19.00. Danču vadošie mūziķi – folkloras draugu kopa Brička no Ķekavas. Deju pauzēs darbosies Brīvā skatuve. Ikviens ir aicināts nospēlēt vienu, divas dziesmas vai dejas no savas ģimenes etniskā mantojuma. Dziesmas var būt jebkurā valodā, bez prasmju un spēju ierobežojuma.

Šogad Etnonaktī būs iespēja apskatīt Malienas novada tautastērpus, gan jaunas meitas, gan precētas sievas, gan vīra tērpus. Aicinām uzvilkt savu tautastērpu un izbaudīt Etnonakti! Šogad gan deju pāri drīkstēs meklēt tikai savas ģimenes vai mājsaimniecības lokā, ieturot nelielu distanci no blakus pāra. Priecāsimies, baudīsim vasaru un būsim atbildīgi viens pret otru!

Folkloras draugu kopa “Brička” apvieno četrus mūziķus. Tie ir Līga (akordeons, Ieviņa ermoņika, hromka), Andris (mandolīna, bubyns), Līva (vijole) un Maija (basīte). Bričkas dvēsele ir īpašā Ieviņa ermoņika. Nosaukums Brička izvēlēts par godu lustīgam dancim ar šādu pašu nosaukumu.


Pasākumu atblasta VKKF, Latvijas Valsts meži, Vidzemes plānošanas reģions.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru