Portika logs

Portika logs

svētdiena, 2019. gada 5. maijs

Ērmaņu muižas Sezonas 2019 atklāšana

 

Sestdien 18. maijā plkst. 18.00 Ērmaņu muižas 
Sezonas 2019 atklāšanas koncerts FOLIJAS un gleznotāja Edmunfa Lūča piemiņas izstādes atvēršana. 
Muzicēs Ieva Nīmane (koka pūšaminstrumenti), Pēteris Vaickovskis (pozitīvērģeles) un Ainārs Paukšēns (viola da gamba). Programmā Ortiss, Marē, Valderabano, Korelli un anonīmu komponistu darbi. Roterdamas Erasma darba "Muļķības slavinājums" (1509.) fragmentus lasīs Uģis Prauliņš. 

Folijas - renesanses un baroka laika mūzika, ko varētu salīdzināt ar mūsdienu blūzu. Skaņdarba uzbūves pamatā ir kāda melodiskā tēma un nemainīgs, atkārtots harmoniskais pamats, kas dod iespēju brīvai improvizācijai. Uzplaukumu folijas piedzīvoja 16.-17. gadsimtā.

Viens no vārda Folija tulkojumiem ir muļķība, kuru tik lieliski aprakstījis Roterdamas Erasms, viens no izcilākajiem renesanses domātājiem, teologiem un rakstniekiem. “Muļķības slavinājums”  asprātīgi un kodolīgi izzobo visiem laikiem un visām tautām raksturīgus netikumus, nejēdzīgas tradīcijas, absurdas situācijas un pastāvošos trūkumus.

LUCE, Edmunds Lūcis (1959 - 2017), gleznotājs, vairākkārtējs Venēcijas bienāles dalībnieks, darbi nozīmīgās izstādēs Šveicē, Francijā, Krievijā, Ķīnā, Vācijā; mūsu draugs, Ērmaņu muižas atbalstītājs un biedrības biedrs, sava gleznošanas entuziastu pulciņa izveidotājs, erudīts mākslas pazinējs, kolekcionārs, iedvesmotājs. 

Edmunds Lūcis Venēcijā
Pasākumu atbalsta VKKF  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru