Portika logs

Portika logs

piektdiena, 2013. gada 18. janvāris

Zvaigznes Ērmaņu muižā

Herta Hansena un Sniedze Prauliņa gatavojas koncertam,
foto Ainārs Paukšēns

Sniedzes Prauliņas un Hertas Hansenas koncerts Zvaigznes dienas priekšvakarā (sestdien, 5. janvārī) pulcēja pilnu zāli apmeklētāju Petit Godin krāsniņas mīlīgajā siltumā. Pastāvīgie apmeklētāji no tuvējās apkārtnes, pilsētas, novada un arī interesenti no Gulbenes, Cesvaines, Garkalnes, Rīgas un Ogres – nereti savienojot ar ekskursiju un skaistās apkārtnes ainavu baudījumu plkst. 16:00 atvēra savas sirdis franču un itāļu mūzikas visdažādākajām niansēm.
Sniedze Prauliņa, foto Ainārs Paukšēns
Herta Hansena, foto Ainārs Paukšēns
Kloda Debisī slavenā 'Fauna diendusas' melodija un impresionistiskās harmonijas patiesi aizveda uz brīdi dabas un vecā labā fauna snaudas pasaulē. Kā spilgts kontrasts ieskanējās viens no XX gs. modernisma 'atslēgas' skaņdarbiem Lučāno Berio “Sekvence Nr.1” flautas solo, kas prasa izcilas tehniskas spējas un psiholoģisku raksturu momentālu pārslēgšanos, reizēm tajā izdzirdējām arī Berio 'priekšteča' Olivjē Mesiāna – komponista un putnu balsu intonāciju iemiesotāja līdzīgas intonācijas. Koncertu noslēdza Paula-Agrikola Ženina asprātīgā fantāzija par Dž. Verdi “Traviatu”, kurā abas mākslinieces vienojās pacilājošā priekā, polifoniskās piebalsis kopā ar melodijām izveidoja īpašu tembru 'ķīmiju', kuras iejūsmināja skatītāju labsajūtu līdz ar visjaunākajiem klausītājiem.
Kopumā izcēlās pianistes Hertas Hansenas delikātais piesitiens un pieredzējusī, patīkamā skaņas veidošanas māksla – “Rīgas” klavieres skanēja tembrāli bagāti, bez ārišķības, kā arī flautistes Sniedzes Prauliņas talants ceru atraisīsies arī nākošajos dueta koncertos pēc nedēļas Itālijā. U.P.





Uģis Prauliņš, foto Ainārs Paukšēns

Pirms koncerta, foto Ainārs Paukšēns

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru